1-й день челенджу «Правильне харчування та здоровий спосіб життя»
У сучасному конкурентному світі людина стикається з багатьма проблемами, найчастіше це – вживання шкідливої їжі та малорухливий спосіб життя. За даними ВООЗ, здоров’я людини на 70% залежить від харчування. Недотримання базових правил скорочує тривалість життя та провокує виникнення неінфекційних захворювань різного типу: онкологічних, серцево-судинних, цукрового діабету тощо. Кожна п’ята людина в світі помирає через проблеми зі здоров’ям, спричинені неправильним харчуванням. І Україна – у першій десятці країн із найвищим ризиком смертності від нездорового харчування.
Ця проблема спонукала студентів відділення «Фармація», під керівництвом завідувачки відділення Надії ГОВДИШ та викладачів циклової комісії хімії, біології та екології: Галини НАЙ, Марії РОГАЧ, Мар’яни КОЗАК, Ольги ПАВЕЛЧАК, Алли СВЯСТИН, Романії ЩЕРБАНЬ у рамках тижня циклової комісії, розпочати челендж під гаслом: «Правильне харчування та здоровий спосіб життя», мета якого – популяризація харчової вибірковості, вміння турбуватись про себе, про своє здоров’я, завдяки чому буде прекрасне самопочуття і покращення якості життя.
Запрошуємо всіх зацікавлених осіб долучитись до челенджу і разом зі студентами вчитись правильно харчуватись та вести здоровий спосіб життя!
АНОНС ПОДІЙ :
- 1-й день челенджу: МОТИВАЦІЯ ТА ЦІЛІ ПРОВЕДЕННЯ ЧЕЛЕНДЖУ ПРО ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ ТА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ.
- 2-й день челенджу: ПРОДУКТОВИЙ КОШИК ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ.
- 3-й день челенджу: ПРИГОТУВАННЯ ЇЖІ ПРИ ПРАВИЛЬНОМУ ХАРЧУВАННІ.
- 4-й день челенджу: ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ ТА ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ.
- 5-й день челенджу: ВПЛИВ ХАРЧУВАННЯ НА ГОРМОНАЛЬНИЙ ПРОФІЛЬ ЛЮДИНИ.
- 6-й день челенджу: ЗНАЧЕННЯ НАТРІЙ ХЛОРИДУ У ХАРЧУВАННІ ТА ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ У МЕДИЦИНІ І КОСМЕТОЛОГІЇ.
Відео можна переглянути за покликанням https://youtube.com/shorts/F0M56kAdpHA?feature=share