Medical College

Самбірський фаховий
медичний коледж

Комунальний заклад Львівської обласної ради

Самбірський фаховий
медичний коледж

6-й день челенджу: СІЛЬ У ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ

Сіль – це невід’ємна частина практично будь-якої страви. Вона вкрай  необхідна  для життєдіяльності людини. Щодня більшість з нас використовує  сіль у харчуванні. Проте слід робити це збалансовано – знаючи про корисні та шкідливі властивості солі. До складу багатьох тканин організму входять мікроелементи, що містять сіль. Тому використання її в їжі заповнює природний недолік, який може бути в організмі. Сіль відновлює водно-сольовий та кислотно-лужний баланси в організмі, нормалізує рівень шлункового соку, є природним антибіотиком, що знищує бактерії у продуктах.

Сіль здатна утримувати вологу в організмі людини. Нестача солі може призвести до зневоднення організму. Йодована сіль є найнадійнішим і найпростішим способом ефективної профілактики дефіциту йоду в організмі.

 При багаторазовому перевищенні денної норми вживання солі вона починає накопичуватись, що  призводить до перевищення нормального вмісту натрію та хлору в тканинах, формуються набряки, підвищується артеріальний тиск.  Надлишок солі загальмовує  обмінні процеси в організмі, що призводить до кисневого голодування, яке згубно впливає на роботу серцевого м’яза (ризик інсульту, інфаркту).

Про використання натрій хлориду (солі) у медицині, косметології та інших сферах життя у сьогоднішньому відеоролику ви довідаєтесь від студентів групи 2-А фр.

Тисни на  посилання https://youtu.be/RLmjj9-nQ3g