Medical College

Самбірський фаховий
медичний коледж

Комунальний заклад Львівської обласної ради

logo
Самбірський фаховий
медичний коледж

Вечір пам'яті "Сьогодення, минуле та майбутнє"

Чи знаєш світе, як сиво ридає полин, як тяжко, як тужно моєму народу болить (Борис Олійник)

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з того дня, коли ядерна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції розділила наше життя на “до” і “після”, а назва мало кому відомого до тієї пори українського містечка перетворилася на синонім трагедії всесвітнього масштабу. Чорнобиль став символом смутку, болю, та символом зламаних життів. Трагедії, наслідки якої остаточно не подолані й до сьогодні. Вона назавжди змінила життя сотень тисяч людей і на сотні років зробила непридатними для постійного проживання людини понад 2,5 тисячі квадратних кілометрів території нашої держави.

Студенти відділення “Фармація” групи 2-Б фр  під керівництвом керівника групи Мар’яни Бурлаєнко вшанували пам’ять героїв- ліквідаторів катастрофи та провели вечір пам’яті “Сьогодення, минуле та майбутнє”.

На жаль чорнобильщина однією з перших зустріла злого ворога та опинилась в окупації вже з перших годин великої війни. 36 днів вони тримали в окупації працівників ЧАЕС, намагаючись забрати в них контроль над станцією. Поставили під загрозу ядерного лиха Україну, Європу і весь світ.