Medical College

Самбірський фаховий
медичний коледж

Комунальний заклад Львівської обласної ради

logo
Самбірський фаховий
медичний коледж

Вічна слава Героям!

КОВАЛІВ Володимир Іванович

Народився 12 січня 1978 року у селі Міжгайці Самбірського району Львівської області.

У 1995 році, після закінчення Баранівецької середньої школи, вступив до Самбірського медичного училища за спеціальністю «Лікувальна справа». У 1996 році перервав навчання у зв’язку з призовом на строкову військову службу. У 1998 році поновлений на навчання у Самбірське медичне училище, яке закінчив у 2000 році та здобув кваліфікацію фельдшера.

З 2001 до 2007 року працював на сезонних будівельних роботах у Португалії. З 2007 до 2012 року – приватний підприємець у галузі виготовлення будівельних матеріалів в Україні.

З 2008 року – член Всеукраїнського об’єднання «Свобода». У 2010 році обраний депутатом Самбірської районної ради Львівської області, член фракції «Свобода» у цій же районній раді.

У травні 2011 року брав активну участь в акціях протесту щодо святкувань «9 травня»  у місті Львові, за що був умовно засуджений на один рік за статтею 345 ч.2 Кримінального кодексу України, через що отримав в народі статус «політичного в’язня».

Навчався у Коледжі Львівського університету бізнесу та права, (здобув кваліфікацію молодшого спеціаліста з фінансів та кредиту), згодом закінчив на економічний факультет згаданого вище університету.

З перших днів російського вторгнення  перебував у лавах місцевої територіальної оборони, згодом брав участь у бойових діях на Харківщині, де й загинув. У загиблого залишилися дружина та троє дітей.

Посмертно за указом Президента був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

У квітні 2023 року на фасаді СФМК, де вчився Володимир Ковалів, за сприяння ВО “Свобода”, встановлено меморіальну дошку його пам’яті.

СМЕТАНКА Ігор Михайлович

Народився 25 жовтня 1969 року в місті Самборі, де і проживав до повноліття. Навчався в середній школі №10.

Після закінчення 8 класу вступив в Самбірське медичне училище на фельдшерське відділення в спецгрупу військомату, яких готували на службу в космодром “Байконур”.

У 1988 році був призваний на військову службу. Два роки прослужив на “Байконурі” санінструктором. Після закінчення служби вступив до Львівського медичного університету ім.Данила Галицького на факультет сангігієни.

У 1997 році одружився,  проживав у м. Львів.

У 2002 році заочно закінчив Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана за спеціальністю «Економіка підприємств» та здобув кваліфікацію економіста.

Під час Помаранчевої революції очолив поїзд-дружби між Заходом і Сходом і вирушив з групою однопартійців на Донбас.

Працював у столиці м. Київ, м. Черкаси, був на керівних посадах.

Неодноразово був помічником депутатів Верховної Ради України (Ю. Шухевич, О. Арсенюк).

Ігор Сметанка з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну вступив на захист Батьківщини. Війна застала його на Київщині, де він на той момент жив і працював.

У ті лютневі буремні дні коли на Київщині було гаряче Ігор одягнув військову форму та зі зброєю в руках добровільно вступив на захист Батьківщини, нищачи кадирівців.

Після звільнення Київщини від московитів разом з побратимами вирушив на Донбас спочатку доставляючи гуманітарну допомогу, автомобілі для бійців, у липні місяці вступив до у 109 бригаду ТрО м.Маріуполь (бригада евакуйована у м. Покровськ). Мав позивний «Сметана».

Неодноразово виконував надскладні завдання з захисту Батьківщини. Брав активну участь у боях на Бахмутському напрямку.

Загинув Ігор Сметанка 26.10.2022 року у м. Покровськ.

Фільм Не забудемо НІКОЛИ/ Ігор Сметанка «Сметана» / Місто Самбір /

ГРИЦКО Андрій Володимирович

Народився 12 грудня 1974 року в м. Львові.

Навчався в середній школі №10 м. Самбора, в 1989 році вступив до Самбірського медичного училища, яке закінчив з відзнакою у березні 1993 року.

Працював фельдшером відділу швидкої допомоги м. Самбора.

З жовтня 1993 року по червень 1995 року був на службі в армії.

З серпня 1996 року по червень 2001 року навчався в університеті внутрішніх справ м. Харкова. Працював юрисконсультом, а з 2008 року – адвокатом.

Брав участь в АТО.

З 24 лютого 2022 року став на захист України від російських загарбників. Був молодшим сержантом десантно-штурмових військ, командиром вогнеметного відділення взводу роти радіаційного, хімічного захисту. Загинув 14 червня 2022 року під с. Богородичне Краматорського району Донецької області під час виконання бойового завдання  Посмертно нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня»

Похований в м. Самборі на військовому кладовищі.

КОСТИШИН Андрій Андрійович

Народився 23 листопада 1972 року в с. Новосільці Жидачівського району Львівської області.

У 1992 році закінчив Самбірське медичне училище за спеціальністю фельдшер.

З 1995 року по 2011 рік працював фельдшером станції швидкої медичної допомоги ПС-5 м. Львів. Проживав у селі Стара Ропа Старосамбірської територіальної громади Львівської області.

Був мобілізований на військову службу 22.05.2023 року у військову частину А7394. Проходив службу на посаді фельдшера медичного пункту 5 батальйону 125 бригади ТРО у м. Сіверськ Бахмутського району Донецької області.

Загинув 13.08.2023 року в районі н.п. Сіверськ Бахмутського р-ну Донецької області при виконанні бойового завдання за призначенням, рятуючи побратимів під час артилерійського обстрілу медичного пункту, проявивши мужність та героїзм.